Prosecco och Spumante från Brilla!
Rött, Rose- och vitt vin Gran Passione
Rött-, rosé- och vitt vin Favugne från Teanum
Rött vin Tiati Primitivo black och Tiatis spumante
Rosé och vitt vin Vivolo di Dasso
Brilla
Gran_Passione
Teanum_Favùgne
Tiati
Vivolo_di_Sasso
previous arrow
next arrow

Vi importerar italienska viner av hög kvalitet

Italienska viner från norr till söder

Våra viner kommer från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Vi arbetar med stora vinhus som Teanum och Botter. De största regionerna är utan tvekan Veneto och Puglia. I Veneto hittar vi klassiska viner som Amarone som enbart produceras i distriktet Valpolicella. Liksom den mousserade Proseccon av druvan Glera som också är unikt för regionen.

Italienskt vi San Severo Rosso DOP

Vinhuset Teanum

I provinsen Foggia i den bördiga regionen Puglia finns ett av de stora vinhusen vi arbetar med – Teanum. De har 7 gods och 150 hektar vingårdar i området och producerar 1,5 miljoner flaskor per år. Området ligger i norra delen av Puglia och nu har man lanserat varumärket “La Puglia in testa” (Puglia i huvudet) för det är bokstavligen i Puglias huvud vinhuset ligger. En ny grafisk profil har tagits fram med nya etiketter till de redan inarbetade linjerna.

Företaget grundades år 2000 och ingår idag i Herdonia Group tillsammans med bl.a. Rosso Gargano, som är en stor producent av tomater. Gruppen värnar om att produktionen av druvor och tomater sker hälsosamt och långsiktigt så att slutprodukten blir av högsta kvalitet.

Till vårt sortiment har vi valt ut viner från tre av Teanums linjer: Otre, Favugne och Tiati.

Hos oss kan ni välja flera viner ur den populära Otre linjen. Vi har deras röda Syrah, Negroamaro och Primitivo. Samt en mycket fin och uppskattad Chardonnay.

Även Favugne finns i vårt sortiment av italienska viner: vi har Favugne bianco, rosato och har precis fått in en ny leverans av deras röda med den nya etiketten, San Severo Rosso DOP – 100 % Montepulciano. Ett vin som passar perfekt till alla typiska rätter från den här regionen. Samt till pizza och pasta. Gula ostar och aptitretare i form av charkuterier.

Även den tredje linjen Tiati har vi jobbat med i flera år. Just nu har vi deras fantastiska Primitivo BLACK på lager. Ett vin som har blivit prisat av The WineHunter Award Rosso 2020 och finns representerat i följande guider över Italiens bästa viner:

Yearbook of the Best Italian Wines 2023
Guide Vinibuoni d’Italia 2023
Yearbook of the Best Italian Wines 2022

Vinhuset Botter

I norra Italien, i provinsen Venedig, regionen Veneto, finner vi den stora vinproducenten Botter. Ett familjeföretag som grundades redan 1928 av Carlo Botter och hans hustru Maria Fossalta di Piave, en liten stad utanför Venedig. I början sålde man lokalt italienskt vin i tunnor. Det var först på 80-talet då deras söner Arnaldo och Enzo klev in i företaget som man började sälja vin på flaska. Sedan slutet av 90-talet drivs företaget av tredje generationen Botter – Annalisa, Alessandro and Luca.

Vinhuset Botter är en utav grundpelarna i vårt vinsortiment. Företaget har tre vingårdar varav 2 st i norra Italien och en i söder.

Ibland de mousserande vinerna så har vi populära Prosecco Brilla i vårt sortiment i 75 cl flaska plus 20 cl piccolo, även Prosecco Brilla Rosé. Brilla är ett fint vin i en vacker flaska.

Vivolo di Sasso är en populär linjen från Botter och finns i alla tre färger, den vita är en Pinot Grigio, den röda är gjord på Cabernet Sauvignon och Vivolo di Sasso Rosé är även den producerad på Pinot Grigio druvan.

Två riktiga höjdare är Botters RISERVA viner. Vi har tagit in valda sorter av Borgo del Mandorlo samt Tordelcolle vinerna.

Ett annat vin som är mycket populärt bland våra kunder är Gran Passione som även det finns i alla tre färgerna.

Under 30 år arbetade Botter med lokala vingårdar i södra Italien, i Abruzzo, Sicilien, Campania och Puglia. 2017 införlivades vingården “Masseria Doppio Passo” i Botter och sedan dess produceras en rad magnifika viner i den här regionen.

Några av dessa linjer är Caleo, Lapilli och Lupo Meraviglia – den sistnämnda med de populära vinerna Due di Due och Tre di Tre.

Under Botters vingar finns även den italienska druvan Nero D´Avola representerad i det utsökta vinet Torracina. Vinhuset Botter rymmer även en fin Chianti från Toscana, samtliga ingår i vårt sortiment.

Castelli di Severino - perfekt som husets vin

Våra leverantörer kan förse er med italienska viner i världsklass. Men i vårt sortiment ryms även några av Italiens bästa viner för dagligt bruk. Till husets vin har vi valt en vinfamilj från San Severo i södra Italien, Castelli di Severino som finns i vitt, rött och rosé. Mycket bra kvalitet till ett pris som ger mycket smak för pengarna.

VITT/BIANCO

Druva: 60% Bombino 40% Trebbiano
Ursprung: DOP San Severo White
Altitud: 150-200 meter över havet
Skördning: Manuellt
Upplevelse: En något gul färg med inslag av gröna toner. Smaken är intensiv av solmogna frukter som aprikos, nektarin och persika. Passar utmärkt att dricka för sig eller ihop med maten.
Servering: Ca 8/9 grader C

ROSÉ/ROSATO

Druva: 100% Montepulciano
Ursprung: DOP San Severo Rose
Altitud: 150-200 meter över havet
Skördning: Manuellt
Upplevelse: Mjukt rosa till färgen med en stark blommig doft. Smaken är riklig och elegant. Passar bra till fisk och skaldjur samt lättare kött som kyckling och kalkon.
Servering: Ca 8/9 grader C

RÖTT/ROSSO

Druva: 100% Montepulciano
Ursprung: DOP San Severo Red
Altitud: 150-200 meter över havet
Skördning: Manuellt
Upplevelse: En djupt röd färg och med en doft av röda frukter. Smaken är tydlig och torr med en lång eftersmak.Passar utmärkt att dricka för sig och till det italienska köket.

Framsida vinkatalog Don Bibbo

Ladda gärna ner vår vinkatalog här.

Vårt utbud är i ständig förändring och vi utökar vårt sortiment kontinuerligt. För fullständigt sortiment och prislista, ta kontakt med oss så hjälper vi dig.

GARANZIA ITALIA

Samtliga produkter i vårt sortiment får bära detta emblem.
Emblemet garanterar att samtliga ingredienser är av italienskt ursprung i våra produkter.